Veelgestelde vragen

Onze diensten

Wat is glasvezel en wat zijn de voordelen?

Glasvezel is de nieuwste manier om snel en innovatief zaken te doen. Een glasvezelkabel is een dunne, sterke draad van glas, die signalen razendsnel en betrouwbaar over grote afstanden kan versturen. Glasvezel kan hoge internetsnelheden aan tot 1.000 Mb per seconde. Met een glasvezelverbinding bent u niet afhankelijk van de afstand tot een wijkcentrale. De uploadsnelheid is synchroon aan de downloadsnelheid en is dus vele malen hoger dan bij ADSL of kabel. U kunt al uw diensten combineren over één lijn en bent daarmee voor nu en in de toekomst verzekerd van een betrouwbare internetverbinding.

Hoelang duurt het voordat zakelijk glasvezel wordt opgeleverd?

De levering van zakelijk glasvezel duurt doorgaans 8 tot 12 weken.
Dit is afhankelijk van uw locatie, eventuele graafwerkzaamheden en zelfs het weer kan hier een rol in spelen. Binnen 21 werkdagen na het in behandeling nemen van de bestelling ontvangt u van ons een planleverdatum. Dit is de geplande leverdatum waarop uw glasvezelverbinding operationeel zal zijn.

Wat is PIN of alarm over IP?

Met PIN over IP en alarm over IP heeft u geen aparte telefoonlijnen meer nodig, maar wordt er gebruik gemaakt van uw internetverbinding. U combineert verschillende diensten op één verbinding en bespaart daarmee direct in de maandelijkse kosten. Pinnen over IP is razendsnel en gegarandeerd veilig. Alarm over IP van Xenosite werkt met alle grote meldkamers en is gecertificeerd door het NCP.

Installatie & instellingen

Wat is de SMTP server van Xenosite?

Wanneer u mailt vanaf een Xenosite IP-adres kunt u gebruik maken van onze SMTP server: smtp.xenosite.net (serverpoort: 25).

Om spamverkeer en daardoor blacklisting te voorkomen is er een limiet ingesteld op onze SMTP server van maximaal 200 berichten per 5 minuten.

Financiële zaken

Waar vind ik de financiële gegevens van Xenosite?

De financiële gegevens van Xenosite vindt u terug onderaan uw factuur.
Deze zijn als volgt:

Rekeningnummer / IBAN
NL78 RABO 0113 2541 05
T.n.v. Xenosite BV
Dopheide 20
9202 PB Drachten

BIC
RABONL2U

BTW nummer
NL8145.19.799B01

KVK nummer
05059020 (Leeuwarden)

Welke onderdelen heeft mijn factuur?

Uitleg factuur Xenosite

1. Relatie- en factuurnummer
Het relatienummer is uw klantnummer bij Xenosite, deze kunt u gebruiken bij eventuele correspondentie met ons. Het factuurnummer dient u te vermelden bij betalingen.

2. Vervaldatum
Vóór de vervaldatum dient u de factuur te voldoen.

3. Periode
Dit betreft de periode van de eerste tot en met de laatste dag van de maand. De periodieke kosten betaalt u doorgaans één maand vooruit.

4. Aantal
Het aantal van de betreffende dienst dat u bij ons afneemt.

5. Omschrijving
In de omschrijving leest u welke diensten in rekening worden gebracht en om welke aansluitadres(sen) het gaat.

6. Maandkosten
Periodieke kosten vanaf de eerste tot de laatste dag van de maand.

7. Automatische incasso
Hier wordt aangeven binnen welke periode de factuur wordt geïncasseerd.

8. Bankgegevens
De bankgegevens van Xenosite.

Op welke wijze kan ik de facturen van Xenosite betalen?

Betaling bij Xenosite loopt doorgaans via automatische incasso. Het factuurbedrag wordt afhankelijk van het abonnement maandelijks, per kwartaal, per halfjaar of per jaar automatische van uw rekening afgeschreven. Indien automatische incasso bij uw organisatie niet mogelijk is, neem dan contact op met onze klantenservice.

Wat is een digitale factuur?

Een digitale factuur geeft, net als een reguliere factuur, een overzicht van de diensten met bijbehorende kosten die onderdeel zijn van uw abonnement bij Xenosite. Wij versturen de digitale factuur als PDF-bestand. Een PDF-bestand kan geopend en gelezen worden met Adobe Reader.
Een digitale factuur wordt per e-mail verstuurd, kan geprint worden en is tevens uw originele factuur.

Ik ontvang een slotnota, wat betekent dat?

U heeft een abonnement laten beëindigen waar een contract aan ten grondslag ligt. Indien het einde van de looptijd zoals contractueel overeengekomen nog niet is bereikt, brengen wij u de resterende termijnen in één keer in rekening. Wij noemen dat een slotnota.

Ik betaal nog niet via automatische incasso. Hoe vraag ik een machtiging aan?

U kunt een machtiging aanvragen via het automatische incasso formulier. Het formulier vindt u hier. Print het formulier. Vul deze volledig in en stuur het formulier retour naar Xenosite middels de contactgegevens welke onderaan het formulier worden vermeld.

De automatische incasso zal vanaf de eerstvolgende factuur worden geactiveerd.

 

Wat moet ik doen als een automatische incasso is gestorneerd?

Als een automatische incasso is gestorneerd, sturen wij u een storneringsherinnering. Deze dient u handmatig aan ons over te maken.

Als een automatische incasso is gestorneerd, zijn de meest voorkomende redenen: Onvoldoende saldo of rekeningnummer gesloten. Controleert u daarom voor de zekerheid het saldo op uw rekening en de betalingsgegevens zoals deze bij ons bekend zijn (naam, IBAN nummer etc.).

Mijn diensten zijn afgesloten, wat moet ik doen?

Wanneer uw diensten zijn afgesloten is het van belang dat u zo snel mogelijk het factuurbedrag betaalt. Zodra uw betaling op onze rekening is bijgeschreven, worden uw diensten weer geactiveerd. De verwerking van uw betaling kan tot twee werkdagen duren.
Heeft u betaald, maar is uw verbinding twee dagen na de betaling nog niet geactiveerd? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Hoe kan ik mijn contract bij Xenosite opzeggen?

Denkt u er over om uw contact bij ons te beëindigen?
Onze klantenservice belt u graag terug om onze dienstverlening beter bij uw huidige wensen aan te laten sluiten.
Wilt u uw contract alsnog opzeggen? Vraag dan bij onze klantenservice naar het benodigde formulier. U kunt deze invullen en per post, e-mail of fax naar ons retourneren.
Indien het einde van de looptijd van uw contract nog niet is bereikt, brengen wij de resterende termijnen in één keer in rekening middels een slotnota.