Actuele meldingen

Aankondiging onderhoud DNS & mail platform

Op maandag 3 augustus’20 zullen wij onderhoud uitvoeren op ons DNS en mail platform.

In het mail onderhoud zullen wij een migratie afronden. waarbij het beheer van het mail platform is overgedragen aan een derde partij. Op deze dag zullen wij het oude mailplatform uitzetten. Indien u van de mail dienst gebruik wilt maken, wordt u verzocht om als mailserver de hostnaam smtp.xenosite.net in te stellen en mail te versturen conform onze anti-spam regels.

In het DNS onderhoud zullen wij onze DNS structuur versimpelen, waarbij wij twee oudere DNS servers met afwijkende IP configuratie zullen uitzetten. Dit betreft DNS server met IP 185.10.233.46 en IP 185.10.233.50. De volgende DNS servers blijven actief: 62.212.128.130 en 62.212.131.101.

Berichtgeving: Extra maatregelen monteursactiviteiten vanwege Corona – Update

Update 17 maart 2020 08:45 uur:

Naast KPN hebben ook andere koper- en glasleveranciers aangegeven dat zij hun leveringsprotocollen op een vergelijkbare manier aan hebben gepast of nog aan zullen passen. Onze installatiepartij Centric stelt dat ze, op de regio Brabant na. de rest van het land nog zullen bedienen. Dit wordt echter op een dag tot dag situatie bekeken.

KPN geeft verder aan geen orders met verzoek tot testen en labelen met een wensdatum voor 6 april 2020 te accepteren. Orders die testen en labelen nodig hebben (bvdsl of testen en labelen op grote isra) en geen wensdatum hebben meegekregen worden afgewezen met de code 600, “Error code: 600 (Wensdatum klant niet binnen geldige periode”).

——————————————————————————————————————
Wij hebben het volgende bericht van KPN ontvangen. Het ligt in de lijn der verwachting dat andere netwerk leveranciers ook extra maatregelen zullen nemen om Corona besmetting voor hun medewerkers te minimaliseren. Wij zullen u bij nieuwe of gewijzigde informatie altijd proberen zo spoedig mogelijk te informeren en vragen u voor begrip in deze onzekere tijden.

Geachte klant,

Vanwege de uitbraak van het Corona-virus is KPN genoodzaakt tot extra maatregelen als het gaat om Bovengrondse monteursactiviteiten in het leverings- en serviceproces.

Regio Brabant:

In de regio Brabant kunnen geen nieuwe service-opdrachten meer ingepland worden aan het begin van de komende week (wk 12) met uitzondering van Premiums en noodgevallen. Voor noodgevallen kunt u contact opnemen met onze escalatiedesk. Bestaande opdrachten worden mogelijk in overleg met de klant herpland.

Voor levering betekent dit dat nieuwe opdrachten zoveel mogelijk naar een tijdstip in april gepland gaan worden. Bestaande opdrachten waarvoor geen klantbezoek nodig is, worden geleverd. NLS1 ZTL opdrachten gaan dus voorlopig nog door. NLS1 T&L opdrachten worden opgeleverd zonder klantbezoek (er wordt dus niet op klantlocatie getest en gelabeld). Het advies is om orders die ingelegd worden met een wensdatum van voor 1 april, zonder T&L te doen.

Landelijk:

Servicetickets waarbij sprake is van geen line-sync worden opgepakt. Monteurs zullen tot nader order niet meer uitrijden voor performance-klachten of issues met TV. Mocht er een klantbezoek nodig zijn dan wordt er vooraf contact opgenomen met de eindklant.

Voor levering betekent dit dat nieuwe opdrachten zoveel mogelijk naar een tijdstip in april gepland gaan worden. Bestaande opdrachten waarvoor geen klantbezoek nodig is, worden geleverd. NLS1 ZTL opdrachten gaan dus voorlopig nog door. NLS1 T&L opdrachten worden opgeleverd zonder klantbezoek (er word dus niet op klantlocatie getest en gelabeld). Het advies is om orders die ingelegd worden met een wensdatum van voor 1 april, zonder T&L te doen.

Wij begrijpen dat dit ingrijpende maatregelen zijn maar vragen uw begrip hiervoor. We houden u uiteraard van de ontwikkelingen en eventuele verdere maatregelen op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

~KPN.

Tip! Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van actuele meldingen en storingsberichten.

Volg ons op Twitter