Actuele meldingen

Datacenter storing

Update 13:30 uur:
Alle diensten zijn weer beschikbaar en stabiel.

Mocht u toch nog ergens problemen ervaren, neemt u dan contact op via onze reguliere support kanalen.
——————————————————————————————————
Vanmorgen zijn onze diensten getroffen door een storing in één van onze datacenters.

De volgende diensten zijn (deels) getroffen:
– Internet verbindingen
– Xelion Voice platform

De overige voice platformen zijn operationeel gebleven.

Zowel engineers op locatie als remote hebben hard gewerkt aan een oplossing.

Sinds 10:45 uur herstellen diverse diensten zich weer.
Aangezien er nog diverse werkzaamheden plaats vinden, updaten we dit bericht later als alle diensten weer beschikbaar en stabiel zijn.

Onze excuses voor het ongemak.

Verzoek Ministerie van Economische Zaken m.b.t. 113

Meldtekst bij aankiezen nummer 113
Op verzoek van het Ministerie van Economische Zaken hebben wij een meldtekst geïmplementeerd welke in werking treedt als er binnen de Xenosite infrastructuur, nummer 113 aangekozen wordt.

Het ministerie heeft nadrukkelijk gekozen voor het afspelen van een audio-melding, omdat het inrichten van de alarmdiensten van het nationaal nummerplan op Europees niveau zal plaatsvinden. Vooruitlopend op deze aanpassingen wil men zoveel mogelijk de 1-reeks binnen het nationaal nummerplan beschikbaar houden.

Voor alle Xenosite Voice diensten, te weten Winitu en Tassei, geldt dat vanaf 1 november 2019 bij het aankiezen van 113 de door het ministerie geadviseerde melding actief zal zijn tot nader orde.

Let op: We attenderen u erop dat u en uw klanten verantwoordelijk zijn voor de randapparatuur welke samenwerkt met de relevante Xenosite diensten. Gezamenlijk zult u erop moeten toezien dat 113 vanuit de randapparatuur aan te kiezen is.

11-reeks binnen nummerplannen
De mogelijkheid bestaat dat u of uw partner binnen de diensten de nummerreeksen beginnende met 11 gebruikt in nummerplannen als extensienummer.

Hierdoor kunnen er conflicterende situaties ontstaan die voorkomen moeten worden. Binnen nummerplannen waarin de 11x reeks in gebruik is als extensienummer, kan het voorkomen dat een gebruiker bij het aankiezen van 113 terecht komt bij een collega.
We vragen u de 11x extensienummerreeks voor 1 december te migreren naar een nummerplan waarbij dergelijke situaties niet kunnen voorkomen.

Met de implementatie van de audio melding voldoen we volledig aan het dringende verzoek vanuit de overheid. Door extensienummers startend met 11 te migreren, brengt u uw nummerplan in overeenstemming met het nationaal nummerplan telefoon- en ISDN-diensten.

Tip! Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van actuele meldingen en storingsberichten.

Volg ons op Twitter