Alles over onze glasvezelverbindingen

Razendsnel internetten: downloaden of uploaden. Zelfs tegelijk! Dat is glasvezel van Xenosite, hét toekomstvaste internet. We doen steeds meer zaken online. Ook u als ondernemer verstuurt iedere maand meer online data. Vaak gaat dit ongemerkt, maar toch: uw huidige internetverbinding werkt al wat trager of uw e-mail loopt zelf vast. En dat merkt u.

Het snelste netwerk in Nederland is een glasvezelnetwerk. Uiterst stabiel is nog zo’n fraai voordeel van glasvezel. Kabel of ADSL deelt u met andere gebruikers. Vaak geen probleem, maar drukte kan soms voor ruis zorgen (lees: tragere verbinding). Ook glasvezel kent dit, al zijn de basissnelheden hier standaard veel hoger.

Overigens, met zakelijk glasvezel heeft u gegarandeerd alle capaciteit van de verbinding tot uw beschikking. Met deze ‘glasvezel op maat’ oplossing deelt u de glasvezelverbinding namelijk niet met andere bedrijven. Uw eigen glasvezelverbinding met een gegarandeerde snelheid tot 1.000 Mb/s, een must voor grotere organisaties!

 

Pinnen over glasvezelinternet

Pinnen via glasvezel

Betalen uw klanten veelal via PIN? Maak dan gebruik van onze internetverbindingen. Pinnen via onze internetverbindingen gaat razendsnel. Veel sneller dan via een inbelverbinding. Nog een voordeel? Het is gratis als u nu een internetverbinding bij Xenosite afneemt. Ongeacht het aantal pintransacties.

 

Alarm over glasvezelinternet

Alarminstallatie via glasvezel

Heeft u een alarminstallatie? Nog via een aparte telefoonlijn? Als u bij Xenosite een internetverbinding afneemt wordt uw alarmsysteem gekoppeld. Geen aparte telefoonlijn meer, maar via internet. Uiteraard kunt u uw internetverbinding tegelijk benutten voor internetten, bellen, pinnen en andere applicaties.

 

WiFi voor klanten

WiFi voor uw klanten

Uw klanten binden in uw winkel. Dan mag WiFi niet meer ontbreken. Neemt u bij ons een internetverbinding af, dan kunnen uw klanten gratis gebruikmaken van WiFi. De router die u van ons ontvangt maakt WiFi eenvoudig. Doen dus. Uw klanten zullen het waarderen!

 

Koppelen vestigingen

Koppelen van vestigingen (VPN)

U kunt eenvoudig meerdere vestigingen en medewerkers aansluiten op uw glasvezelverbinding. Hierdoor ontstaat één groot netwerk. U geniet zo van veel voordelen. Betrouwbaarheid en veiligheid van uw internetverbinding is gegarandeerd. Het koppelen van locaties wordt ook wel VPN (Virtual Private Network) genoemd.

 

Landelijke dekking

Snel, betrouwbaar en landelijke dekking

Glasvezel is razendsnel. Ideaal dus voor zorgeloos online ondernemen. Zeker als u kiest voor ons populaire zakelijk glasvezel. Hier kunnen de snelheden oplopen tot maar liefst 1000 Mb/s. Gegarandeerde snelheid. Ook over de betrouwbaarheid hoeft u zich geen zorgen te maken. Met 99,9% uptime is glasvezel een super stabiele internetverbinding. Met landelijke dekking.

 

Voldoende keuze dus bij Xenosite en u bent qua techniek voorbereid op de toekomst: met glasvezel kunt u heel snel opschalen. Samen met het succes van uw onderneming! Ook interesse? Vergelijk, kies en bestel eenvoudig uw glasvezelverbinding.

Specificaties

Downloadsnelheid Tot 1.000 Mb/s
Uploadsnelheid Tot 1.000 Mb/s
Verbinding Glasvezel
Datalimiet Onbeperkt
PIN Gratis! Sluit uw PIN terminal kosteloos aan op onze verbinding
Alarm Gratis! Mogelijk bij gecertificeerde meldkamers

Levering van glasvezel

De beschikbaarheid en levering van glasvezel Power en Extreme wijkt af van zakelijk glasvezel. Voor Power en Extreme is de geografische locatie van belang. We kunnen u eenvoudig aansluiten op het bestaande glasvezelnetwerk dat continue uitgebreid wordt. U kunt bij Power en Extreme uitgaan van een gemiddelde levertijd van 7 werkdagen. Uiteraard houden we u vanaf het moment van uw bestelling zo goed mogelijk op de hoogte van de verwachte leverdatum.

Levering zakelijk glasvezel

Voor de levering van zakelijk glasvezel zullen er meer werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. U krijgt de beschikking over een eigen glasvezelverbinding die speciaal voor uw bedrijf aangelegd wordt. Xenosite levert haar diensten altijd op topniveau en zal altijd een perfect en optimaal werkende verbinding afleveren. Voor de levering van zakelijk glasvezel werken we met het volgende stappenplan:

Stap 1: Voorbereiding

Nadat Xenosite de opdracht voor het leveren van uw glasvezelaansluiting heeft verwerkt, ontvangt u binnen 21 dagen een geplande leverdatum van uw glasvezelaansluiting. Xenosite stelt deze datum vast aan de hand van de complexiteit van het uit te voeren werk en de afstand die er gegraven moet worden. Om deze twee zaken te meten, voert een aannemer een vooropname uit.

Stap 2: Werkvoorbereiding

Als de situatie in uw bedrijfspand en op uw terrein duidelijk is, kan ook de rest van de route bepaald worden. De aannemer stelt hiervoor een netwerkplan op. In dit plan tekent hij onder meer het te graven tracé. Het netwerkplan dient als leidraad voor het aanvragen van de nodige vergunningen bij diverse instanties.

Stap 3: Uitvoering

Van de civiele werkzaamheden zult u weinig merken, omdat ze plaatsvinden tussen het centrale glasvezelknooppunt en uw bedrijfspand.

Stap 4:. De afronding

Als de buizen gelegd zijn, worden ze gevuld met de glasvezelkabel. De aannemer blaast de glasvezel met hoge druk door de buis tot binnen uw pand. Hij maakt voor deze werkzaamheden een afspraak met u. Hierna wordt de nieuwe aansluiting uitvoerig getest op snelheid en andere specificaties. Mocht er onverhoopt blijken dat de prestaties minder zijn dan wat er is overeengekomen, dan volgen herstelwerkzaamheden.

Stap 5: Afmonteren

De laatste fase is het afmonteren van de glasvezelkabel. Dit gebeurt direct na de aanleg van de kabel of de aannemer maakt hiervoor een nieuwe afspraak met u. Tijdens zijn bezoek plaatst de afnemer op uw locatie de NTU (het glasmodem) die nodig is om ervoor te zorgen dat de aansluiting in beheer kan worden genomen.

Stap 6: Klaar voor gebruik

Na de plaatsing van de NTU is het netwerk gereed en kan deze in gebruik worden genomen. Afhankelijk van de opdracht, levert Xenosite ook een (managed) router. Deze router kunt u aansluiten op de NTU volgens bijgevoegde instructie. De verbinding heeft vanaf nu de status ‘Ready for Service’.

Tarieven

Snelheid Maandelijks Eenmalig
Power – 50 Mb/s € 50,00 € 0,00
Extreme – 100 Mb/s € 60,00 € 0,00
Zakelijk glasvezel – tot 1.000 Mb/s vanaf € 209,00 vanaf € 850,00

De prijzen die wij vermelden op onze website zijn exclusief 21% BTW.

Veelgestelde vragen over glasvezel

Onze diensten

Wat is glasvezel en wat zijn de voordelen?

Glasvezel is de nieuwste manier om snel en innovatief zaken te doen. Een glasvezelkabel is een dunne, sterke draad van glas, die signalen razendsnel en betrouwbaar over grote afstanden kan versturen. Glasvezel kan hoge internetsnelheden aan tot 1.000 Mb per seconde. Met een glasvezelverbinding bent u niet afhankelijk van de afstand tot een wijkcentrale. De uploadsnelheid is synchroon aan de downloadsnelheid en is dus vele malen hoger dan bij ADSL of kabel. U kunt al uw diensten combineren over één lijn en bent daarmee voor nu en in de toekomst verzekerd van een betrouwbare internetverbinding.

Hoelang duurt het voordat zakelijk glasvezel wordt opgeleverd?

De levering van zakelijk glasvezel duurt doorgaans 8 tot 12 weken.
Dit is afhankelijk van uw locatie, eventuele graafwerkzaamheden en zelfs het weer kan hier een rol in spelen. Binnen 21 werkdagen na het in behandeling nemen van de bestelling ontvangt u van ons een planleverdatum. Dit is de geplande leverdatum waarop uw glasvezelverbinding operationeel zal zijn.